Botaniske navn: Wisteria opkaldt efter den amerikanske professor Caspar Westar (1761 - 1818)
Familie: Blåregnen høre til ærteblomst familien, og slægten omfatter ca ti arter af løvfældende og hårdføre slyngplanter.
Oprindelse: Wisteria sinensis stammer hen holdsvis fra Hubei og Sichuan i Kina, Denne plante er højreslyngende. Wisteria floribunda stammer fra øerne Honshu og Kyushu i Japan. Her er planten venstreslyngende.
Størrelse: Den kinesiske Wisteria sinensis kan blive meget stor, helt op mod 20 meter. Japanske Wisteria floribunda holder sig på de 8 meter.
Farve: Blåregnen få i farverne hvid, lyserød til syrenpink, blå og mørk purpur.
Blomstring tid: Blåregnen blomstre i maj - juni måned, og kan alt efter variant få op til 90 centimeter lange klaser. Artsnavnet brathybotryns betyder at planten har en kort blomsterstand. desuden blomstre den lidt tidligere, så blomsterne kommer lidt før bladene, men det er afhængig af, om man bor i et mildt klima. Mange er yderst velduftene.
Jordforhold: Neutral jord.
Lysforhold: Skal stå solrigt, hvis den skal blomstre godt.
Beskæring: Beskæres to gange om året. Første gang ca to måneder efter blomstringen, hvor nyvæksten skæres tilbage til 5 - 6 knopper. Anden gang i januar hvor de samme skud skæres tilbage til 2 - 3 knopper.
Placering: Murer, vægge, pergola, buegang, træer eller bare en stolpe.
Bemærkninger: Manglende blomstring kan skyldes en af følgende forklaringer: For kraftig gødning, frøplante eller forkert beskæring.
Min have: Mine blåregn har endnu ikke haft blomster her i haven, hvilket skyldes, at de først kom til efter blomstringen sidste år. jeg har fem styks her i haven fordelt på følgende:
Kinesiske blåregn.
Wisteria sinensis "Prolific". Venligst udlånt af clematisdanmark.dk
Japanske blåregn
Westeria brachybotrys Okayama
Weteria brachybotrys "Shiro Kapitan". Venligst udlånt at clematisdanmark.dk
Jamen selvfølgelig skal jeg da også kigge med herinde, man kunne jo gå hen og blive klogere... ;o)
SvarSlethaveamatør-hilsner fra fru friis
Vi har en kæmpestor blåregn på hjørnet af det store etagehus her i byen. Jeg må huske at tage billeder af den til bloggen til sommer. Jeg håber at dine forskelige blåregn også vil blomstre i år, så vi kan se dem på din blog.
SvarSletHilsen Berit fra Irishaven
Flot og dejligt indlæg om blåregnen, jeg holder utroligt meget af denne klatreplante, duften, farven og den sydlandske stemning den tilføjer haven. Et "must have" i enhver have.
SvarSletKom først forbi din blog idag, det ser vist allerede omfattende ud, jeg kommer igen.
Kærlig hilsen
Henrik